Quin projecte urbanístic té Cerdanyola?

Segons l'ecòleg urbà senyor Salvador Rueda (que ens donà una conferència el 22/07/1998 a la Sala de Plens arran de la formació del Consell Municipal de Medi Ambient) caldrà augmentar la complexitat de les ciutats perquè ens ofereixin molts més serveis dins un espai relativament reduït i no ens calgui perdre temps i diners anant a buscar el que necessitem mes enllà dels límits urbans propiament dits.

Això vol dir promoure unions de comerciants per a no deixar en mans de quatre grans superfícies (que més tard acabaran en una o dos) i fora ciutat la possibilitat de comprar a bon preu. També val això per a activitats de lleure, culturals i oci que caldrien que estiguessin esponjades per arreu de la ciutat. Evidentment que això pressuposa un transport col·lectiu urbà.

Sortosament encara disposem d'espais naturals com Collserola i una plana (entre Cerdanyola i Sant Cugat) que ben gestionada (la UAB ¿) podría donar joc per a estudis de conreus de secà i similars. Si els sistemes urbans existents els remodifiquem així, estalviarem per al conjunt de la ciutadania no sols bens i serveis materials diversos (públics), també energia i contaminació, aigua de consum públic i privat (no caldria pensar en portar-ne més) i sobretot, per damunt de tot, sòl, territori, que podrem llegar als nostres fills i néts, que és el bé més escàs i insubstituible. Els fills i néts podrien construir o no, però si ho fem nosaltres ja és irreversible. Confiem que no els caldrà edificar, altrament......viuran com en les películes de ciencia-ficció tipus Soley Green.

Què en pensa la regidoria d'Urbanisme de tot això? Quins plans te el senyor Vinyals per nosaltres i les noves generacions de Cerdanyola? Quin es el seu criteri urbanístic? Està exultant amb el macrocomplex a cavall entre els termes de Sant Cugat i Cerdanyola?

Hi ha regidories que tenen el seu Consell Municipal on es consulta la ciutadania i, fins i tot, en alguna el Consell té part activa en les decisions municipals. Algú s'imagina un Consell Municipal d'Urbanisme on ciutadan(e)s puguem opinar i no diguem ja decidir? Serien bescanviables els regidors Mena i Vinyals o be Toló i Rodríguez ¿I si no, per qué? Parodiant Bertoldt Brecht, preguntes d'un ciutadà davant d'un plànol de Cerdanyola.

Roger Caballé

Ciutadà de Cerdanyola

7.2000[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Centre direccional]