Per una Cerdanyola sostenible, no als projectes especulatius!

Tenim la sort de viure a Cerdanyola: una ciutat universitària i de gran riquesa paisatgística. Volem que la universitat s'apropi a la ciutat, que els seus equipaments "saltin" la barrera de l'autopista i s'acostin al parc tecnològic esdevenint un Parc Científic i, alhora, volem protegir la riquesa paisatgística, amb l'objectiu de sostenir aquesta identitat nostra de Cerdanyola i no canviar-la per un suburbi de Barcelona.

És per això que rebutgem el projecte d'urbanització dels voltants del castell de Sant Marçal i la construcció del túnel d'Horta. El túnel d'Horta i la construcció d'un nou "barri" a la plana del castell, son dues branques d'un mateix projecte d'especulació. Els especuladors, que ja no disposen d'espais edificables a Barcelona, necessiten terrenys per als seus interessos (inversions), que no corresponen amb els interessos dels ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola.

Si es construeix el túnel, suposaria una agressió molt forta al parc de Collserola; degradació de la riquesa natural que encara conserva l'entorn metropolità, i la fauna de la serralada estaria encara mes aïllada per la reducció de l'espai lliure entre Sant Cugat i Cerdanyola.

Si aquests projectes tiren endavant, us imagineu l'increment del trànsit, sorolls, fums i accidents que hauríem de patir?

Sostenibilitat - paraula de moda que vol dir: mantenir una qualitat de vida sense continuar destruint i destruir-nos. Fent el túnel i especulant amb els camps i rieres, ens carreguem l'únic patrimoni natural que ens queda, i tenim la responsabilitat de conservar-lo per a transmetre'l a les noves generacions.

Cal que fem un front comú per impedir ambdós desastres, fruits de la debilitat ideològica d'uns governants sotmesos als interessos de particulars.

Cerdanyola del Vallès, novembre de 2000.

Plataforma Ciutadana en contra del Túnel d'Horta

Coordinadora Via Verda de Cerdanyola[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Centre direccional] [Túnel d'Horta]