MÉS DE 15.000 SIGNATURES CONTRA EL GOLF DE TORREBONICA

Fins a la data d'avui l'ADENC ha recollit 15.125 signatures contra la construcció d'un macrocamp de golf de 270 hectàrees al paratge natural de Torrebonica. D'altra banda, ja són 153 les entitats que han signat el manifest per a la conservació de Torrebonica i can Bonvilà com a espai agroforestal.

Al·legacions al nou projecte de rec

L'ADENC presentarà al.legacions al nou projecte de reg que l'Agència Catalana de l'Aigua ha exposat a informació pública fins el proper 2 d'octubre.

Cal recordar que el passat mes de maig ja va romandre a informació pública un altre projecte presentat pel Reial Club de Golf del Prat al qual ja vàrem al·legar i denunciar la seva inviabilitat tècnica.
Posteriorment, la pròpia Generalitat de Catalunya mitjançant el conseller de Medi Ambient va reconèixer, al Parlament i als mitjans de comunicació, aquesta inviabilitat tècnica.

Volem remarcar que en el període d'al·legacions també es van detectar altres irregularitats, com l'informe de viabilitat d'hidrològica, fets als quals el Departament de Medi Ambient encara no ha donat cap resposta. En aquest sentit en els quatre mesos que han passat, des de que es van presentar al·legacions per part de l'ADENC a aquest projecte, l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) encara no ha respòs a les al·legacions presentades. És evident que no haver rebut cap notificació per part de la Generalitat sobre un assumpte tant controvertit com aquest posa de manifest la manca de consistència tècnica i política que trobem al voltant d'aquest projecte.

D'altra banda lamentem que en l'actual tràmit d'exposició pública aquest projecte no podrà ser consultat a Terrassa. Entenem que aquest fet torna evidenciar una falta de tacte, transparència i sensibilitat política en no facilitar i acostar al territori documents que poden ser de l'interès de molts ciutadans, entitats i institucions que es veuran molt afectats per aquest projecte.

Finalment, en el contexte que actualment ens trobem, de sequeres perllongades i de discutides propostes faraòniques de trasvassaments cap a la regió metropolitana de Barcelona, es posa clarament de manifest la necessitat de fer front als dèficits hídrics de l'àrea de Barcelona per mitjà tant de l'estalvi i el consum responsable de l'aigua. En aquest sentit serà bàsic comptar amb la reutilització de les aigües ja depurades dels efluents de les depuradores per tal de destinar-les a usos urbans i productius (industrials, etc), allargant així la vida útil d'un recurs tant preuat i escàs com l'aigua en les nostres contrades. Per tant, creiem que hipotecar l'aigua de la depuradora de les Fonts-Terrassa per regar el macrocamp de golf de Torrebonica demostra molt poca visió de present i de futur.

ADENC (Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura)
 

El Vallès, 6 de setembre de 2000

ADENC
Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura
http://www.adenc.org
e-mail: correu@adenc.org
telf: 93 717 18 87 fax: 93 717 19 63


[Coordinadora Via Verda de Cerdanyola] [Camps de golfos]