Nota de premsa - 12.04.2002

Plataforma contra el camp de golf de can Codina i can Canaletes (a Cerdanyola del Vallès)

 

No es farà el camp de golf previst a Cerdanyola

Èxit sonat de la campanya informativa i de conscienciació ecologista

La Plataforma reitera el seu oferiment de col·laboració per buscar alternatives sostenibles

 

Ahir dijous 11.04.2002 l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Cristina Real, va convocar amb caràcter d'urgència els membres de la Plataforma contra el camp de golf a les 20.00 h on es va informar oficialment que es destima el projecte de l'empresa Golf de Viladecans de construir un camp golf als terrenys de can Codina i can Canaletes. Segons informa Cristina Real l'empresa promotora ha pres aquesta decisió pel fet de que el Consorci de Collserola només acceptaria construir un camp de golf de 9 forats i que la resta del terreny de la seva propietat hauria de passar a titulariat pública. En aquestes circumstàncies Golf de Viladecans desestima la construcció del camp de golf.

Celebrem aquesta decisió com una victòria de la Plataforma i de tot el moviment social de rebuig a aquest projecte.

Estem segurs que la pressió popular contra el camp de golf ha estat fonamental per evitar aquesta nova agressió a Collserola. Evidentment la nostra actuació no ha estat l'única de les pressions que ha aturat el camp de golf tot i que ha estat determinant per detonar i potenciar el rebuig de la majoria dels actors implicats, especialment l'Ajuntament de Cerdanyola, Consorci de Collserola i l'Agència Catalana de l'Aigua.

Des de la Plataforma volem evitar que aquest projecte o un altre de similar pugui tornar a plantejar-se en el futur per l'alt valor d'aquest espai qualificat per la Generalitat de Catalunya com a zona PEIN (Pla d'espais d'interès natural). Per això la Plataforma no es dissol i insisteix en l'oferta de suport i assessorament (com ja va fer des de la seva fundació l'octubre de 2001) a l'Ajuntament de Cerdanyola, al Consorci de Collserola i a totes les institucions afectades amb els objectius de:

Per tot això reiterem el nostre compromís d'ajudar en l'elaboració d'un projecte alternatiu al camp de golf que sigui sostenible i respectuós amb el medi ambient de Collserola. Cal no oblidar que a Cerdanyola hi ha altres projectes que poden afectar seriosament la serra de Collserola com son el Centre Direccional i el túnel d'Horta.

Volem donar les gràcies a totes les persones i entitats que s'han implicat amb major o menor mesura en la campanya d'informació i conscienciació que hem vingut fent des d'octubre i fins avui, així com a les més de 2.000 persones que ja han signat el Manifest marc de la Plataforma). Gràcies també als mitjans de comunicació pel ressò que s'han fet d'aquesta campanya.

Informem que la reunió de divendres 12.04.2002 a les 19.30 h a l'Ateneu de Cerdanyola canvia l'ordre del dia per començar a treballar inmediatament en les alternatives possibles al projecte de camp de golf.

Adjuntes trobareu diversos documents relacionats amb la campanya contra el camp de golf de can Codina i can Canaletes. Estem a la vostra disposició per ampliar la informació personalment o a les adreces següents:

Plataforma contra el camp de golf de can Codina i can Canaletes

http://viaverda.dhs.org/index_alternativa_golf.html

Fòrum local de Vilaweb sobre el tema

http://nosaltres.vilaweb.com/info/vilaweb/forum.planaForum?p_idforum=571430

Plataforma de defensa de Collserola

http://viaverda.dhs.org/index_coll.html

Web de Via Verda per als temes relacionats amb Collserola

http://viaverda.dhs.org

Plataforma contra el camp de golf de can Codina i can Canaletes (a Cerdanyola del Vallès)

Albert Turon, portantveu de la Plataforma.


[Coordinadora Via Verda] [Camps de golfos]