Apropiament indegut

Amb motiu de la manifesta voluntat del nostre Ajuntament de transformar tot el patrimoni natural (terrenys no edificats) que ens queda, en vivendes, naus industrials, golf, abocador,etc., sorprèn  que en els seus manifestos parlin de sostenibilitat, Via Verda corredor biològic, apropament de la UAB a la població, etc., termes tots ells que semblen manllevats, robats del nostre lèxic, però, tergiversats totalment.

Sostenibilitat (desenvolupament sostenible): "considera no solo los aspectos económicos sino tambien los medioambientales y sociales y que no solo tiene en cuenta a la población actual de nuestro planeta sino tambien a las futuras generaciones".(1). Veiem que ens han programat el territori, ara i per sempre més, per beneficiar els propietaris dels terrenys, tot el contrari de la definició. El nostre projecte per aquest espai vol llocs de treball precisament per recerca in situ de cara a la preservació dels valors bionaturals del nostre terme municipal.

Via Verda (corredor biològic): Un corredor biològic que connecta dos espais naturals de reconeguda vàlua en termes de biodiversitat ha de tenir un ample entre 500 i 3.000 metres sense afectació d'activitat humana i en transició gradual fins les zones urbanitzades pels laterals (per mes detalls vegeu Diari de Cerdanyola,abril 2001).

Doncs bé, entre la carretera de Bellaterra i el terme de Sant Cugat ens han dibuixat uns metres de verd on no poden edificar ni fer res perquè el Pla general metropolità de 1976 els té reservats per a un hipotètic túnel Central (a afegir a l'altre dissenyat per Montflorit, túnel d'Horta, on tampoc hi han dibuixat construccions, no poden).

Total, una solemne burla del nostre projecte. Per no dir res del que anomenen "corredors naturals" pel mig de les construccions.

UAB: nosaltres donem tot el protagonisme a la UAB tan pel que fa al guiatge de la Via Verda com a les construccions de centres d'investigació així com llur apropament físic al nucli urbà.

Però, el projecte diu que al fer naus industrials de temàtica de les noves técniques ja sorgirà el contacte. Es com dir que perquèe tenim dos tinents d'alcalde que son professors de la UAB ja hem apropat UAB i Ajuntament. La UAB te 2.300 professors. Podríem copar tota la Comissió de Govern amb tinents d'alcalde que fossin professors de la UAB i això no voldria dir res. Altra cosa fora que hi fos el rector o dos vicerectors.

Senyora i senyors de l'alcaldia: sigueu seriosos i no prengueu la ciutadania per uns babaus.
 

Roger Caballé

Coordinadora Via Verda de Cerdanyola

(1) Hem escollit i respectat el text original castellà del IESE-Universidad de Navarra (Opus Dei). Es definició acceptada arreu.

Article publicat a la revista 'Tot de Cerdanyola' del 4.10.2001.


[Coordinadora Via Verda] [Centre Direccional]