Resum de la reunió de la Plataforma contra el camp de golf - Coordinadora Via Verda de Cerdanyola del Vallès del divendres 26.10.2001

La reunió va ser puntual ràpida i, al meu parer, eficaç. Poca participació però molt activa.

Es va plantejar l'estat actual de la questió destacant els punts següents:

El primer punt destacat va ser valorar el projecte de camp de golf del que disposem. Les sospites eren fonamentades i no es tracta d'un camp de golf pretesament ecològic ni molt menys. Ans al contrari, l'argumentació demostra un desconeixement i menyspreu absolut pel concepte d'ecologia i sostenibilitat més propi del desarrollismo dels anys 60. Parla de 9 forats ampliables a 12, no té estudi d'impacte ambiental, preveu una enorme depuradora, un enorme parquing, unes tanques de 2 metres. No resol el problema del consum d'aigua tot i que si preveu que necessitarà 200.000 metres cúbics d'aigua per any (tirant curt). El projecte dóna per fet la construcció de la via Cornisa.

Vam acordar no fer públic el projecte íntegre sino repartir un resum dels seus problemes. Aquest resum s'entregaria als mitjans de comunicació locals abans del tancament del dia 02/11/01. Conjuntament s'entregaria un article de fons exposant els arguments de la Plataforma en contra i rebatent les argumentacions públiques a favor. Una comissió de la plataforma (els presents) corregirà les propostes dels dos documents per a que hi hagi un mínim consens abans d'entregar-los.

Vam acordar reunir-nos amb l'alcaldessa el dimecres 31/10/01 a les 19.30 h (d'acord amb una de les dues dates proposades per ella mateixa). Aquesta entrevista ja ha estat confirmada. En aquesta trobada li plantejarem els quatre temes següents:

Vam debatre la conveniència que els mitjans de comunicació locals estiguessin presents a la trobada. Vam acordar convocar-los tant si l'alcaldessa hi accedia com si no. En qualsevol cas, oferirem la posibilitat de donar una roda de premsa conjunta després de la trobada (en mostra de bona voluntat). Encara que no sigui possible, després de la reunió informarem personalment als mitjans locals i enviarem una nota de premsa a tots els de l'agenda. No he pogut plantejar directament amb l'alcaldia la voluntat de que els mitjans siguin presents a la reunió. Demà ho tornaré a provar tot i que ja convocaré la premsa local.

Vam donar carta blanca a l'Andreu per fer una primera edició de 200 samarretes contra el camp de golf aprofitant el diseny de la campanya anterior lleugerament modificat i amb el lema DEFENSEM COLLSEROLA - NO AL CAMP DE GOLF. En principi estaran llestes per Sant Martí.

Mentrestant també es van repartir.

Vam exposar la visita de l'endemà a Torrebonica on hem participat a la taula rodona i hem establert contactes amb la gent del CUC de Rubí i l'ADENC de Terrassa.

Vam convocar la propera reunió per al dimarts 6.11.2001 a les 19.00 h a l'Ateneu amb tres punts a l'ordre del dia:

És molt important que vingui el màxim nombre possible de gent en aquesta reunió per saber de qui podem disposar per a les activitats i les paradetes. Per favor anoteu-vos aquesta convocatòria i feu-la córrer entre la gent implicada.

Albert Turon


[Coordinadora Via Verda] [Camps de golfos]