Resum de la reunió de la Plataforma contra el camp de golf de Cerdanyola del divendres 25.01.2002

El primer tema va ser comentar el rumor extès darrerament de què el camp de golf no es faria. No hi ha confirmació oficial d'aquest fet, ni que ningú de l'equip de govern municipal s'hagi pronunciat obertament en contra. No s'han publicat posicionaments contraris de ningú que tingui poder per aturar o entorpir el procés. Tot i això un mínim de tres fonts diferents, totes solvents, apunten a què el projecte de camp de golf podria no arribar a tirar endavant degut a l'acumulació de dificultats. Bé, alguna cosa hi devem tenir a veure, ni que sigui poc!

Per descomptat ningú va obrir el xampany i ens vam negar a donar la notícia per bona. Es va comentar que també podria ser una maniobra de distracció ja que la difusió d'aquest rumor podria desmobilitzar la gent.

L'única consequència que va comportar aquest rumor va ser que elaborarem unes condicions mínimies per si es planteja una futura alternativa al camp de golf. Entenem que si finalment no es fa el camp de golf, més aviat o més tard es plantejarà un projecte alternatiu. Creiem que ja podem començar a treballar perquè es faci el que es faci respecti els valors que defensa la Plataforma i integri les demandes del nostre Manifest. A la propera reunió es portarà un esborrany d'un document amb les condicions mínimes per les que hauria de passar el futur dels terrenys de can Codina i can Canaletes.

S'aprova per unanimitat adherir-nos al "Manifest per una agenda 21 local de Cerdanyola del Vallès". Entenem que aquest manifest defensa els principis de la plataforma i rebutja explícitament el camp de golf. També entenem que tot i que l'objectiu principal de la nostra Plataforma és evitar la construcció del camp de golf, no podem aïllar aquest problema de la mala gestió mediambiental de Cerdanyola. Creiem que unir esforços a favor d'una agenda 21 local és positiu.

Una breu informació: Ja es poden comprar les samarretes i enganxines i signar contra el camp de golf als següents bars: la Nit, la Taberna del Tio Tom, Circus.

Inmediatament es va continuar treballant en les diferents activitats que farà la Plataforma o en les que ens adherim. La següent és una llista provisional que cal confirmar i concretar. A més encara falta col·locar algunes activitats com els passis de vídeo:

Dimecres 30.01.02 a les a l'Ateneu - Presentació en roda de premsa de la Xarxa Ciutadana Via Verda Cerdanyola 21

Dijous 31.01.02 a les 19.00 a l'Ajuntament - Presència al Ple Municipal (millor amb les samarretes reivindicatives)

Divendres 01.02.02 a les 19.00 h a l'Ateneu - Reunió de la Plataforma contra el camp de golf de Cerdanyola

Dissabte 02/02/02 a les 11.00 h al mercat de les Fontetes - Parada informativa i recollida de signatures

Diumenge 03.02.02 a les 11.00 h a la caseta d'informació del Parc de Collserola (a Canaletes) - Parada informativa i recollida de signatures

Dissabte 09.02.02 Rua de Carnestoltes i Ball de Carnestoltes

Dijous 28.02.02 a les 19.00 h a l'Ajuntament - Presència al Ple Municipal (millor amb les samarretes reivindicatives)

Dissabte 02.03.02 a les 11.00 h al Condis de Canaletes - Parada informativa i recollida de signatures

Diumenge 03.03.02 a les 11.00 h a la caseta d'informació del Parc de Collserola (a Canaletes) - II Passejada pel paratge de can Codina i can Canaletes. Parada informativa i recollida de signatures

Propera reunió divendres 01.02.02 a les 19.00 h a l'Ateneu.


[Coordinadora Via Verda] [Camps de golfos]